Weekly News

Ontdek je passie

3 vragen aan Albert Sonnevelt


Hoe weet je wat je passie is?

“We hebben allemaal momenten in ons leven dat we gepassioneerd zijn. Als kind kon je gepassioneerd opgaan in je spel of in het bouwen van een zandkasteel. Dat zat je in een flow; je liet je niet afleiden; je vergat de tijd; je vergat de ruimte. Kortom je was in je element. De kunst is in gedachte terug te gaan naar die momenten of om erover te vertellen.”

 

Waarom is het belangrijk je passie te leven?

“Gepassioneerde mensen hebben meer zelfvertrouwen en vertrouwen in het leven. Ze stralen energie, vitaliteit en kracht uit. Ze zijn succesvoller omdat ze meer risico durven te lopen.”


Heeft u drie tips om de passie ontdekken? 

“Denk aan de momenten waarin je in een flow was. Welke ingrediënten waren destijds aanwezig en ga dat weer doen. Begin met iets kleins dat realiseerbaar is. Niet meteen een bed en breakfast in Frankrijk beginnen. Misschien is het de gastvrijheid die je aanspreekt. Je zou dan een avond per week kunnen koken voor je buren. Stel jezelf weer vragen; stimuleer je nieuwsgierigheid. Albert Einstein zei ooit: ‘Ik heb geen speciale talenten. Ik ben enkel gepassioneerd nieuwsgierig.’”

Delen

Journalist

Mark van Seggelen

Related articles