Weekly News

Scheren met zorg én nazorg

Steeds meer mannen en vrouwen doen het: de schaamstreek scheren. Ruim 63% van alle mannen en 82% van de vrouwen zien dit als onderdeel van persoonlijke hygiëne en intieme frisheid. Naast deze voordelen ervaren velen echter ook ongemakken na het scheren of deels ontharen. 


Het gaat hierbij vooral om irritaties als bultjes, ingegroeide haren, roodheid en/of jeuk. Deze irritaties zijn vaak bijzonder storend en soms zelfs pijnlijk, maar met wat extra aandacht zijn ze ook voorkomen. Scheren of ontharen is een secuur klusje, dus neem er de tijd voor. Gebruik een schoon en scherp scheermesje en knip het haar eerst bij voor je het scheert. Ook kan het helpen van te voren een warme douche of een bad te nemen.


Zeep de bikinilijn vervolgens in met een goede scheergel- of olie en scheer met de haargroei mee. Spoel tussendoor regelmatig met lauw water de haartjes uit het scheermesje. En spoel je intieme zone niet af met heet, maar met lauw water. Regelmatig scrubben helpt ingegroeide haartjes voorkomen. 


En vergeet niet na het scheren de huid te kalmeren met een aftershave verzorging die afgestemd is op de gevoelige huid van de schaamstreek. Dit voorkomt irritaties, maar zorgt er ook voor dat je huid sneller herstelt.

Delen

Journalist

Angelina Hammond

Related articles